Adnan Ćatić u povratničkoj borbi dominantno savladao Timu Rosta


Bosanskohercegovački bokser koji se bori i pod njemačkom zastavom Adnan Ćatić (41) pobijedio je večeras u Hamburgu Nijemca Timu Rosta (29) sudijskom odlukom.


Ćatiću je ovo bio povratnički meč u super srednjoj kategoriji nakon četiri godine pauze te 41. pobjeda u više nego uspješnoj karijeri u kojoj je imao i pet poraza te tri remija.


S druge strane, Rostu je ovo bio prvi poraz, a prethodno je ostvario 10 pobjeda i dva remija.


Početak meča obilježilo je očekivano ispitivanje snaga, ali Ćatić je ipak uspio uputiti nekoliko aperkata i direkta. Daleko efikasniji Ćatić je bio u drugoj rundi u kojoj je uspio uzdrmati Rosta, koji je također pokazao zavidnu fizičku spremu.


Nastavio je Adnan dominirati i u trećoj rundi, dok je Rost dosta izgubio na svježini. Kako je meč odmicao, Ćatić je sigurnije boksao pa mu Rosta praktično niti u jednom trenutku nije mogao prići ili opasnije zaprijetiti. Na kraju runde moglo se primijetiti da Rost imam krvava nos.


Nastavio je Ćatić stvarati ubjedljivu prednost u petoj rundi te je nekoliko puta pokazao pravu demonstraciju boksa protiv izuzetno upornog i žilavog Nijemca. Gotov preslikane su bile 6. i 7. runda pa se već tada činilo kako će Adnan ostvariti sigurnu pobjedu.


Rost je izdržao do kraja meča te u završnici čak zadao i nekoliko opasnih udaraca Ćatiću. Međutim, bilo je to sve od Time u večerašnjoj borbi.


Na kraju je Ćatić pobijedio odlukom sudijama.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG