Ambulanta u Stuparima općina Kladanj dobija novo vanjsko uređenje


Ljubav prema rodnom kraju razlog je zbog kojeg se Mirsad Hamzić iz Stupara, a koji od 1991. godine živi i radi u Njemačkoj, odlučio da uz pomoć svojih prijatelja finansira projekat vanjskog uređenja – fasaderske i limarske radove na objektu porodične ambulante u Stuparima.


- U svoje Stupare- Čitluk dolazim najmanje 5 puta godišnje. Volim svoj kraj za koji me vežu lijepe uspomene iz djetinjstva, roditelji, rodbina, prijatelji, lijepa priroda, planine, šume, čisti izvori vode, proplanci i livade. U razgovoru sa prijateljima došli smo na ideju da pokrenemo akciju za obezbjeđivanje sredstava u cilju uređenja objekta ambulante. Razgovarali smo sa menadžmentom JZU Dom zdravlja Kladanj i predstavili im ideju koju su prihvatili i pružili nam svu potrebnu pomoć i podršku. Za vrlo kratko vrijeme zahvaljujući mojim prijateljima skupili smo novac našli izvođača radova i evo uskoro krećemo sa radovima, fasaderskim i limarskim. Vrijednost radova iznosi 33.058,35 KM – kazao je Mirsad Hamzić.


Ova lijepa priča danas je potvrđena i potpisivanjem Ugovora o donaciji između Merime Salihović, direktorice JZU Dom zdravlja Kladanj i donatora Mirsada Hamzića, a koje je upriličeno u kabinetu načelnika općine Kladanj, Jusufa Čavkunovića.


- Općina Kladanj će dati svoj doprinos u uređenje objekta ambulante Stupari. Zahvaljujem se Mirsadu i njegovim prijateljima na vrijednoj donaciji koja će zasigurno doprinijeti boljim uslovima za rad medicinskog osoblja, a samim tim i boljem pružanju usluga pacijentima- istakao je načelnik Čavkunović.


Direktorica Doma zdravlja Kladanj naglasila je da rade na obezbjeđivanju sredstva za zamjenu krova na objektu ambulante Stupari, čime bi aktivnosti kada su u pitanju vanjski radovi bile završene.m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG