Angela Merkel prelomila: Njemačka danas uvodi mega-lockdown!?Nijemci su gotovo u potpunom lockdownu, ali se i većina stanovništva zalaže za stroži lockdown, piše konzervativni Frankfurter Allgemeine Zeitung. Merkel je za policijski sat, zatvaranje škola, obavezan rad od kuće, brže cijepljenje i nošenje FFP2 maski, piše Der Spiegel


Ulazi li Njemačka u mega-lockdown, nakon djelomičnog lockdowna u novembru, postroženoga u decembru i produženoga do kraja januara?


Danas se kancelarka Angela Merkel sastaje s premijera saveznih pokrajina da dogovore epidemiološke mjere nakon 31. januara. Stručnjaci se zalažu za stroži lockdown, ali i političari, jer se novi soj virusa širi 6-8 puta brže, pa se Nijemci boje da ne završe kao Englezi.

Nijemci su gotovo u potpunom lockdownu, ali se i većina stanovništva zalaže za stroži lockdown, piše konzervativni Frankfurter Allgemeine Zeitung. Merkel je za policijski sat, zatvaranje škola, obavezan rad od kuće, brže cijepljenje i nošenje FFP2 maski, piše Der Spiegel.

Skupina stručnjaka koji savjetuju njemačku vladu upozorila je da ne bi bilo dobro precijeniti trenutnu pozitivnu situaciju s opadajućom brojkom novozaraženih.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG