Barcelona sprema remont na ljeto?Da li je ovo revolucija o kojoj je govorio Laporta?

Ekipa Barcelone se već duži niz godina pokušava vratiti na stare staze uspjeha, međutim, dosadašnji pokušaji ne mogu se baš nazvati uspjesima.
Precijenjene kupovine igrača, nepoštovanje igrača na odlasku, finansijska dugovanja, sve su to problemi koji su se gomilali i na kraju rezultirali u smjeni uprave kluba i vraćanje na čelo čovjeka koji je ovom klubu donio najveće uspjehe te kreirao jedan od najboljih timova viđenih u fudbalu, uz promoviranje, ispostaviti će se kasnije jednog od najboljih trenera današnjice,Pepa Guardiole.


Da su njegove namjere slične onima kada je na čelo kluba došao 2004.godine, Joan Laporta je pokazao svojim efikasnim potezima u prva 3 mjeseca svog mandata. Restruktuirao je dug kluba, osigurao finansijsku podršku velikih američkih banaka, po navodima brojnih izvora uspio nagovoriti Lea Messija da ostane u ekipi, a sada sprema pravi ljetni remont.


Kako navodi pouzdani italijanski novinar Fabrizio Romano Joan Laporta je već zaključio 4 nova pojačanja za ekipu, a što je najbitnije, sva 4 pojačanja dolaze kao slobodni igrači, čime se okrnjeni budžet ekipe neće dodatno narušavati. Igrači u pitanju su:Sergio Aguero, Memphis Depay, Eric Garcia i Gini Wijnaldum.


Pored pojačanja Laporta planira raditi i na odlasku određenog broja igrača koji nisu pokazali kvalitet dovoljan za Barcelonu,a predstavljaju ogroman finansijski teret. Čini se da proces koji Laporta počinje neće biti moguće završiti u samo jednoj sezoni, ali situacija već sada izgleda mnogo bolje nego prije samo godinu dana.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG