Dan državnosti BiH na svečan način obilježen u KladnjuPovodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Kladnju je u Domu kulture održana svečana akademija, kojoj je prethodilo polaganje cvijeća na spomen obilježja ispred zgrade Općine Kladanj.


Svečana akademija počela je himnom Bosne i Hercegovine nakon čega su se prisutnima obratili predsjedavajući Općinskog vijeća, Almir Huskić i Općinski načelnik, Jusuf Čavkunović.Predsjedavajući Općinskog vijeća i Općinski načelnik u svojim obraćanjima govorili su o značaju datuma a posebno ističući da je ZAVNOBiH djelo i tekovina svih građana BiH i kao takav je nepobitna historijska činjenica i u vremenu u kojem živimo, a da mi iz Kladnja trebamo posebno biti ponosni i uvijek isticati činjenicu da su upravo ovdje na ovim prostorima inicirani stavovi da Bosna i Hercegovina mora biti ravnopravna federalna jedinica.


U programu obilježavanja Dana državnosti BiH učešće su uzeli mališani dječijeg obdaništa "Edina Čamdžić", učenici orkestra paralelnih odjeljenja osnovne muzičke škole Kladanj, učenici Osnovne škole „Kladanj“ i „Stupari“, učenici MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ , vokalni ansabl „Kladanjke“ i kulturno umjetničko društvo „Mladost“ Kladanj.


Poslije održavanja svečane akademije prisutni su u holu Doma kulture imali priliku pogledati izložbu slika „Boje domovine“ u organizaciji BZK „Preporod“ Kladanj sa posljednje Likovne kolonije.
m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG