Danas izbor čelnika Grada Sarajeva, ima li Četvorka 18 rukuKonstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva održat će se danas s početkom u 10.00 sati, u Vijećnici.

Gradski vijećnici kojima je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dodijelila mandat, preuzet će dužnost gradskog vijećnika javnim davanjem i potpisivanjem svečane izjave u skladu s članom 7. stav 3. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Za sjednicu je predložen sljedeći:

DNEVNI RED 1. Izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva 2. Izbor dva zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva 3. Izbor gradonačelnika Grada Sarajeva 4. Izbor dva zamjenika gradonačelnika Grada Sarajeva 5. Izbor članova Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Sarajeva 6. Prijedlog Odluke o izboru članova radnih tijela Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Kandidat za gradonačelnika Sarajeva je Bogić Bogićević (SDP BiH), a prijedlozi za zamjenike su Anja Margetić (Naša stranka) i Haris Bašić (Narod i pravda).

Prijedlog za predsjedavajućeg Gradskog vijeća je Jasmin Ademović (Narod i pravda), za zamjenike su predloženi kandidati Dragan Stevanović (SDP BiH) i Mirela Džehverović (Naša stranka).

Iako iz Četvorke tvrde da imaju 18 sigurnih vijećnika od 28 koliko je ukupno u Gradskom vijeću, danas će se ta tvrdnja ili obistiniti ili pokazati kao netačna.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG