Danas snijeg i kiša: Objavljena prognoza za narednih 10 dana, evo kakvo nas vrijeme očekuje


U našoj zemlji danas će preovladavati oblačno vrijeme. Širom zemlje se očekuje susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša. Na jugu zemlje će padati samo kiša.

Postepen prestanak padavina u noći na subotu. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Nove padavine od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. U većem dijelu zemlje snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, a na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.


U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 15 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 8 stepena.

U periodu od 11.01. do 18.01, prema raspoloživim prognostičkim modelima, prognozira se stabilizacija vremenskih prilika u našoj zemlji. Preovladavat će promjenjivo oblačno, djelimično sunčano sa mrazom u Bosni i burom u Hercegovini.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu -8°C i -2°C u Bosni, do 3°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -4°C i 2°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 5°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG