Grad Živinice nastavlja radove na infrastrukturnim projektimaU Mjesnoj zajednici Lukavica Gornja gdje su u toku radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dionice puta Lukavica Gornja - Gladajevići - Džebari.


Projekat asfaltiranja navedene dionice u dužini od dva kilometra od izuzetnog je značaja za Grad Živinice kao i za lokalno stanovništvo mjesnih zajednica koje gravitiraju na ovom prostoru.


Ukupna vrijednost navedenog projekta je 191.558,25 KM, od čega Federalno ministarstvo za raseljena lica finansira sredstva u iznosu od 141.558,25 KM, a Grad Živinice 50.000,00 KM.


Zaista mi je zadovoljstvo kada realizujemo stavri koje su planirane Strategijom razvoja turizma Grada Živinice.


Unapređenje i podizanje kvaliteta putne infrastrukture imat će direktan uticaj na razvoj agroturizma kao osnove za razvoj svih seoskih područja i domaćinstava. Također, ova saobraćajna komunikacija prema Džebarima i Gladajevićima će biti znatno poboljšana.


Historijsko naslijeđe ovog područja se ogleda u postojanju srednjovjekovnih gradova/gradina kao što je grad “Jasičak”, zatim Džebarske džamije, Džebarske gradine, Osmanove pećine, Toplica, što će biti osnova za razvoj seoskog turizma uz postojeće biciklističke trekking staze. Sve ove destinacije želimo povezati kako bi ih naši građani i turisti mogli u potpunosti koristiti.


Dakle, najljepše dijelove Grada Živinice otvaramo našem stanovništvu, ali i turistima koji dolaze u Grad Živinice i Bosnu i Hercegovinu istakao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.


m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG