Irfan Čengić podnio je ostavku na sve funkcije u SDP-u


Irfan Čengić podnio je ostavku na sve funkcije u SDP-u nakon što Bogić Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva i nakoon što je povukao kandidaturu za tu poziciju. Čengić je javnost informisao putem svog Facebook profila.

“Bogić Bogićević je jednostavno previše dobar za ovaj grad za ove ljude. Dok njega Milošević i Kadijević nisu mogli slomiti da bi naš grad naša domovina imala šansu za nezavisnost, ove predstavnike Sarajlija (vijećnike) lome za sitnice, jer je nekima ništa nije sveto i sve je bruto i neto, dok su poštenih 14 izdržali sve napade”, napisao je Čengić, koji je potom rekao da podnosi ostavku na sve funkcije u SDP-u.

“Podnio sam ostavku na sve funkcije u stranci jer Bogićević nije izabran za Gradonačelnika Sarajeva, odgovornost mora biti standard u politici, ja sam vjerovao ljudima na riječ i to je moja greška. Tako me otac odgojio, možda je samo vozač ali je pošten čovjek, dok će neki uvijek ostati mali sinovi velikih ljudi, koji su danas prodali Bogića”, napisao je Čengić.

Pitali su ga mnogi zašto njegovi prijatelji nisu glasali. I to je pojasnio.

“Vedad Deljković je šef kluba SDA, pošten čovjek i poštuje datu riječ kome riječ nešto znači i nikada nisam ni pomislio da to tražim od njega. Jasmin Skorupan je odrasla punoljetna osoba koja nije član SDP ima pravo da glasa kako želi”, naveo je Čengić koji se izvinio se svim novinarima i građanima kojima nije stigao odgovoriti.

“Nemam se namjeru valjati u blatu, i napadati bilo koga jer svako svoj križ nosi. Više bi volio da sam umro, nego što sam bio sam Bogićem u kancelariji dok smo pratili sjednicu, i šta smo uradili takvoj veličini”, zaključio je Čengić.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG