Jagma za imovinu Feroelektra u Neumu, kupljeno sve iako se općina protivi


Sve nekretnine u okviru “Feroelektrovog” odmarališta u Neumu, koje su protekle sedmice prodavane prema zaključku Općinskog suda u Čapljini, doslovno su razgrabljene.

Tako su, od 30 stanova površine 40 kvadratnih metara, ostala još dva, kao i pet od 50 kvadrata, a koji će predmetom prodaje biti danas. Usto, za danas je preostala prodaja zemljišta od 88, 318 i 1.126 kvadratnih metara.

Sve što je bilo oglašeno za prodaju u ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak je, narodski rečeno, “otišlo k’o halva”. Uz fizička lica, bilo je i pravnih iz cijele BiH, od Prijedora, Bugojna, Sarajeva, Tešnja do Zenice - kazao je Senad Smajić, direktor “Feroelektra”.

Iako su sredinom juna iz Općine Neum saopćili da nekretnine koje su predmet prodaje nisu u vlasništvu “Feroelektra”, ipak do mjera zabrane koje su tražili nije došlo niti su kupci ustuknuli.

Iz Općine Neum su ponovo reagirali saopćenjem, u kojem su naveli da su pokrenuli sudski spor za tu nekretninu. Kako su pojasnili, njenim etažiranjem i prodajom garsonijera zasebno narušava se regulacijski plan “Centar I”, u kojem je nekretnina označena u turističko-ugostiteljske namjene.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG