Kladanj obogatio turističku ponudu


U Kladnju je u okviru projekta Biodiverzitet za lokalni razvoj: Inovativnio model participativnog upravljanja zaštićenim pejsažom Konjuh u BiH, koga sufinansira Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo, a implementira italijanska organizacija CISP, upriličeno otvaranje informativno-edukativnog centra Konjuh lab Kladanj i alpinističko penjačkog poligona i Via Ferrate Paole Dieci u Brateljevićima.


- Ovim smo općinu Kladanj koja je jako bogata prirodnim i kulturno historijskim vrijednostima obogatili sa još jednim turističkim paketom koji će privući veliki broj posjetilaca, onih koji su željni izazova i koji vole uživati u prirodi. Želim se zahvaliti svima koji su pružili podršku u realizaciji projekta – istakla je Jasmina Ovčina direktorica CISP-a za BiH.


U realizaciju projekta bilo je uključeno 26 organizacija, a od samog početka podršku je pružila Vlada Tuzlanskog kantona kao i tri općine na kojima se nalazi Zaštićeni pejsaž, Kladanj, Živinice i Banovići.


- Ja se nadam da ćemo i u budućnosti sarađivati sa CISP-om. Za nas je ovo bilo lijepo iskustvo i saradnja u okviru koje smo turističku ponudu općine Kladanj podigli za još jednu stepenicu - kazao je Jusuf Čavkunović, načelnik općine Kladanj.


Kako je istaknuto danas u Kladnju projekat je održiv, općina Kladanj je dala na korištenje besplatno dvije godine prostoriju koja će se koristiti za implementaciju svih aktivnosti koje se tiču promocije vrijednosti Tuzlanskog kantona, a vrata su otvorena za sve institucije, kao i organizacije, jer samo timski rad može polučiti dobre rezultate.


Najzaslužnijim za izgradnju Via Ferrate Paole Dieci, Admiru i Amri Andelić, danas su predstavnici CISP-a uručili prigodne poklone.


preuzeto sa WEB STRANICA OPĆINE KLADANJ

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG