Komemorativno obilježavanje 25.maja u TuzliDan kada je počinjen zločin na Kapiji, kada je jednom agresorskom granatom sa Ozrena prekinut 71 mladi život, jedan je od najtežih dana u historiji Tuzle. Grad Tuzla svake godine organizuje komemorativno obilježavanje 25. maja, u znak sjećanja na žrtve zločina na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata.

Ove godine će protokol komemorativnog obilježavanja 25. maja biti prilagođen mjerama koje su na snazi u cilju prevencije i zaštite od pandemije koronavirusa.

Imajući u vidu da veliki broj građana i delegacija želi odati poštovanje žrtvama zločina na Kapiji i svim civilnim žrtvama rata, Organizacioni odbor obilježavanja 25. maja moli sve građane i delegacije da se prilikom dolaska na Aleju mladosti na Slanoj banji i na Kapiju pridržavaju svih propisanih mjera zaštite (fizička distanca, zaštitna maska i ograničen broj osoba u grupi).

KOMEMORATIVNO OBILJEŽAVANJE 25. MAJA, DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE ZLOČINA NA KAPIJI I SVE CIVILNE ŽRTVE RATA, ORGANIZOVAĆE SE U UTORAK, 25.5.2021. GODINE, PREMA SLIJEDEĆEM PROTOKOLU:

Roditelji ubijene mladosti, preživjele ranjene žrtve i njihove porodice, predstavnici Grada Tuzle i drugih nivoa vlasti, kao i druge zvanične delegacije, položiće vijence i odati poštovanje, uz pridržavanje mjera zaštite i ograničeni broj osoba u delegaciji, prema slijedećem rasporedu:

11.00 sati – Aleja mladosti (Slana banja)

12.00 sati – Kapija

20.55 sati – Oglašavanje sirena

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG