Lamija Softić iz Tuzle najuspješnija među blizu hiljadu takmičara TK OPEN-aKlub borilačkih sportova Tuzla danas je bio domaćin najstarijeg i najmasovnijeg karate turnira na području Tuzle, Tuzlanskog kantona, ali i BiH TK OPEN, koji organiziraju već 23 godine, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

Na turniru je učestvovalo blizu hiljadu takmičara iz pet država, a takmičenja su održana uz poštivanje svih higijensko – epidemioloških mjera. Najuspješnija takmičarka TK OPEN-a je članica Kluba borilačkih sportova Tuzla Lamija Softić. U četiri kategorije, ona je osvojila četiri medalje: tri zlatne i jednu bronzanu.

"Ovo je moj veliki uspjeh nakon prošlogodišnjeg važnog međunarodnog takmičenja u Somoboru, a za te uspjehe sam dobila i priznanje sportistkinje Tuzlanskog kantona. Ponosna sam na četiri osvojene medalje i što nijednu borbu nisam izgubila. Hvala svima koji su vjerovali u mene, mojoj porodici i trenerici Uni Selman Žilić, koja je uvijek uz mene i koja mi je još kao maloj djevojčici pružila priliku da budem u takmičarskim ekipama", rekla je za FTV Lamija Softić, članica Kluba borilačkih sportova Tuzla.

Iako organizovan u veoma teškim uslovima pandemije korona virusa, ovaj turnir je bio izuzetno kvalitetan. Pokrovitelji su između ostalih bili Grad Tuzla i Vlada Tuzlanskog kantona. Tuzla je organizacijom i realizacijom ovog turnira po ko zna koji put bila centar sporta u regionu

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG