Muriz Memić: Volio bih upoznati policajca koji mi je u prolazu rekao OVU rečenicuNakon pet godina nešto je krenulo. U meni se budi nada u to pravosuđe da se nešto radi, Tužilaštvo je pokazalo da ima finih i poštenih ljudi. Hvala Gordani Tadić što je pokrenula ovo i ona je imala ogromne pritiske, ali uspjela je", kazao je danas za N1 Muriz Memić, kada je riječ o pretresima u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića.

“Tužilaštvo ima posla, tek će doći istraga oko ubistva. Ovi ljudi su uhapšeni, doće i drugi na red. Doći će i Dalida Burzić, nadam se da će biti barem suspendovana. Ona i Vahid Ćosić”, kazao je Memić.


“Ifet i ja smo “pojedinci” od početka. Kada sam iznosio dokaze, vidjeli su da znam čime baratam i mogli su se nadati samo da odustanem”, dodao je.


Dodaje da bi volio upoznati jednog policajca.

“Ima poštenih policajaca i tužitelja. Ja bih volio da upoznam policajca koji mi je rekao: Nemoj odustat, sve ti lažu. Nikad ga nisam upoznao, samo u prolazu mi je to rekao i bilo mi je dovoljno da nastavim dalje”.

“Bol i nerazumijevanje su bili ogromni. Gordana Tadić me primila više puta, a nije morala”, poručio je Memić za N1.


m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG