Načelnik Kladnja u posjeti preduzeću "Mašić"DOO Kladanj
Radna odjeća koju proizvodi preduzeće „Mašić“ doo Kladanj, koje posluje od 1997. godine, postala je prepoznatljiva po kvalitetu u Bosni i Hercegovini i Evropi.


Ovo uspješno preduzeće danas je posjetio načelnik općine Kladanj, Jusuf Čavkunović sa saradnicima.


-Drago mi je da u Kladnju imamo ovakvo preduzeće koje se na vrlo zahtjevnom tržištu uspjelo kvalitetom pozicionirati u sam vrh. Često imam pozive od poslovnih ljudi, kojima sam preporučio da kupe proizvode, ističu da su prezadovoljni saradnjom, pruženom uslugom i prizvodima preduzeća doo „Mašić“- kazao je načelnik Čavkunović.


Vlasnik preduzeća Muhidin Mašić istakao je da preduzeće trenutno zapošljava 27 radnika, da je otvoreno za nova zapošljavanja, te da ima kompletno zaukružen proizvodni proces i da u narednom periodu planira proširiti i opremiti izložbeni salon.


Današnju posjetu načelnika iskoristio je i da inicira prijedlog za uvođenje tekstilnog smjera u Srednjoškolskom centru Kladanj.


- Siguran sam da bi mladi nakon završenog školovanja lakše pronalazili posao. Spreman sam stipendirati određeni broj učenika koji bi upisali tekstilnu školu i osigurati im odrađivanje prakse u preduzeću – naglasio je Mašić.


Preduzeće „Mašić“ doo prije 25 godina proizvodnju je započelo u iznajmljenom prostoru sa 5 radnika, danas radi u savremeno opremljenom objektu, proizvodi kvalitetnu radnu odijeću za domaća i ino preduzeća.


Preuzeto sa web stranice Općine Kladanj

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG