Njemačka se oprostila od Merkel sa šest minuta toplog aplauzaTokom ovih osamnaest godina njezinog vodstva u svojoj zemlji nisu zabilježeni prekršaji nad njom .. Nije imenovala nikoga od svoje rodbine za sekretara ili ministra .. Nije tvrdila da je tvorac slave .. Nije se borila s onima koji joj je prethodio ili joj nije odgovarao. Nije govorila gluposti. Nije se pojavljivala po ulicama Berlina radi fotografisanja.

To je (A. Merkel) žena koju su prozvali “Svjetska dama” i opisali je kao ekvivalent šest miliona muškaraca.

Jučer je A. Merkel napustila mjesto vodstva stranke i predala ga onima koji je slijede, a Njemačka i njen njemački narod su u najboljem stanju.

Reakcija njemaca bila je bez presedana u povijesti njemaca – svi su ljudi izašli na balkone kuća i spontano aplaudirali njoj, neprekidnih 6 minuta.

Njemačka je stala kao jedno, oprostivši se od njemačkog čelnika, hemijskog fizičara kojeg nisu privlačile moda ili svjetlost i koji nije kupovao nekretnine, automobile, jahte ili privatne avione.

Napustila je mjesto nakon 18 godina!

Na konferenciji za novinare, jedna je novinarka pitala Merkel: „Primijetili smo da se vaša odjeća ponavlja. Zašto? “ Ona je odgovorila: “Ja sam državni službenik, a ne model.” Na drugoj konferenciji za novinare pitali su je: “Imate li kucne pomocnice koje čiste kuću, pripremaju hranu i tako dalje?”

Njezin je odgovor bio: „Ne, nemam radnika i ne trebaju mi. Suprug i ja svaki dan radimo svoj posao kod kuće. “ Tada je drugi novinar pitao: “ko pere odeću, vi ili vaš suprug?” Odgovor: “Ja sređujem odeću, a moj muž upravlja ves masinom, i to se obično obavlja noću.” Zaključila je rječima: “Očekivala sam da ćete me pitati o uspjesima i neuspjesima u našem radu u vladi.”

Gospođa Merkel živi u običnom stanu kao i svaki drugi građanin. Živi u ovom stanu dok nije izabrana za njemačku premijerku,i nije ga napustala i nije vlasnik vile, sluga, bazena i vrtova. Ovo je Angela Merkel, savezna kancelarka Njemačke, evropskgospodarstvo !!!

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG