Novi sadržaji na izletištu Bebrova u Kladnju
Na izletištu Bebrava u Kladnju otvoreno je inkluzivno igralište za djecu sa poteškoćama u razvoju pod simboličnim nazivom „Osvojimo Konjuh zajedno“, koje je izgrađeno u okviru projekta kojeg provodi italijanska nevladina organizacija CISP.


U toku ove četiri godine koliko implementiramo projekat ovo mi je jedan od najljepših dana“ kazala je Jasmina Ovčina, direktorica CISP-a.

Svečanom otvaranju igrališta prisustvovao je Enrico Azzone, predstavnik Agencije Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo, koja je finansirala ovaj projekat.


Jasmina Ovčina posebnu zahvalnost je izrazila načelniku općine Kladanj, Jusufu Čavkunoviću, koji je kako je istakla uvjek bio sa njima i davao im podršku.


- Želim svima prije svega dobro zdravlje, da dolazite u općinu Kladanj, na izletišta Bebrava i da uživate. Posebno se zahvaljujem udruženju „Žena Ženi“ Kladanj koje je u kontinuitetu pružalo podršku u realizaciji ovog prelijepog projekta. Članice udruženja su i danas sa nama i kao i uvjek vrijedne su, organizovale su nam i pripremile ručak – istakao je načelnik Čavkunović.


Djeci koja su uživala u prelijepom ambijentu izletišta i novootvorenom igralištu uručeni su prigodni pokloni.Prelijep dan iskorišten je i za zabavno - edukativnu radionicu u okviru koje su djeca imala priliku da boje, igraju fudbal, odbojku... A nakon čega je uslijedila torta od Marise za drugare.


Preuzeto sa WEB STRANICA OPĆINE

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG