Odbojkaške Zmajice ostvarile historijski uspjeh: Osvojile Srebrenu ligu


Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je novi historijski rezultat, a večeras je osvojila CEV Srebrenu ligu. Zmajice su u finalu odigranom u Ljubljani savladale Austriju sa 3:2 (25:22, 27:29, 23:25, 25:18, 15:7), a ovim je izboren i plasman u Zlatnu ligu.

U prvom setu Zmajice su imale čak pet poena zaostatka, ali su to uspjele nadoknaditi i u završnici odigrati odlično, što ih je krasilo u polufinalnom meču protiv Slovenije, tako da su dobile set sa 25:22.


Ekipa Stevana Ljubičića u većini drugog seta je imala prednost, najveća je iznosila četiri poena, ali ovaj put u završnici naše djevojke nisu odigrale kao i ranije, tako da je drugi set pripao Austrijankama sa 29:27.

Reprezentacija BiH imala je prednost i u većini trećeg seta, međutim ponovo završnica nije bila na nivou i ovaj dio igre pripao je Austriji sa 25:23, tako da je naš protivnik preokretnom došao do vodstva od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu naše djevojke su došle brzo do značajnije prednosti, koju su čuvale do kraja i ni u jednom momentu nisu dovele set u pitanju. Pripao je u u njihovu korist sa rezultatom 25:18, te se igrao peti odlučujući set, piše SCsport.

U petom setu Zmajice su rano došle do prednosti od čak sedam poena, tako da su u nastavku samo mirno privele set koji su dobile sa 15:7, a time i meč sa 3:2, što je historijski rezultat za našu reprezentaciju

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG