Općina Kladanj:Dodijeljene stipendije za učenike i studente


U Kladanju je danas u Domu kulture upriličena svečanost na kojoj su načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunović i predsjedavajući Općinskog vijeća Kladanj, Almir Huskić, učenicima i studentima uručili Odluke o dodjeli stipendija za školsku/akademsku 2020./2021. godinu.


Pravo na stipendiju na osnovu konkursa koji je raspisan 28.maja 2021. ,godine, a na koji se prijavilo 108 aplikanata, ostvarila su 22 učenika i 32 studenta.


- Zbog velikog broja prijava, prije svega studenata, Općinsko vijeće je jednoglasno donijelo odluku da se sredstva koja su namijenjena za finansiranje političkih subjekata za 2020. godinu preusmjere za stipendije, čime su sredstva u budžetu za ovu namjenu povećana i omogućeno je da veći broj studenata dobije stipendije- kazao je načelnik Čavkunović.


- Očekujem da će dobitnici stipendija kao i do sada biti vrijedni, da će nastaviti učiti kako bi olakšali sebi i svojim roditeljima, da neće zaboraviti svoju općinu Kladanj. Vjerujem da će joj se uvjek vraćati bez obzira gdje ih životni put odvede i da će nastojiti doprinijeti razvoju svoje sredine – istakao je predsjedavajući Općinskg vijeća, Almir Huskić.


Za stipendiranje učenika iz budžeta Općine Kladanj bit će izdvojeno 37.800,00 KM, studentima će biti uplaćeno po 900,00 KM, a učenicima po 450,00 KM.


Dobitnici stipendija zajedno sa načelnikom i predsjedavajućim, obišli su i objekata Sportske dvorane, koji će uskoro na radost svih građana općine Kladanj biti stavljen u funkciju.


PREUZETO SA WEB STRANICA OPCINE

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG