Pada vlada TK, poznat i novi mandatar?

Hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će se raspravljati i usvajati smjena aktuelnog saziva Kantonalne vlade na čelu s premijerom Denijalom Tulumovićem iz SDA bit će održana u srijedu.


Skupštini Tuzlanskog kantona zvanično je upućen zahtjev za sazivanje sjednice ovog zakonodavnog tijela na kojoj će biti predložena smjena trenutnog saziva Kantonalne vlade. Opozicione stranke, odnosno Socijaldemokratska partija (SDP), Pokret demokratske akcije (PDA) i Naša stranka (NS), podržani sa dva zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) prikupili su 18 potpisa koliko je potrebno za upućivanje prijedloga za hitnu sjednicu Skupštine TK na kojoj će se razmatrati i usvajati smjena aktuelne Kantonalne vlade. Predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović je potvrdio da je ovom zakonodavnom tijelu danas zvanično stigao zahtjev za sazivanje hitne sjenice, koji ima 18 potpisa. "U zahtjevu je navedeno da sjednica bude zakazana za srijedu u 10 sati. Mi ćemo sutra najvjerovatnije održati Kolegij Skupštine TK na kojem ćemo potvrditi da sjednica bude održana u predloženom terminu", kazao nam je Vujović.


Kako Iz drugog ugla nezvanično saznaje, mandatar nove vlade TK trebao bi biti univerzitetski profesor Kadrija Hodžić, kojeg će predložiti SDP.

(Iz drugog ugla/Izvor:Klix.ba)


m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG