Podrška Bogićeviću, dogradonačelnici iz NIP-a i Naše strankeU Centrali SDP BiH u Sarajevu danas je održan sastanak predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakoviča i predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića sa Bogićem Bogićevićem, kandidatom za gradonačelnika Sarajeva.

Na ovaj način iskazana je jasna podrška Bogićeviću za ovu poziciju, a ove sedmice bit će okončan izbor gradskih vijećnika iz tri preostale gradske općine (Novi Grad, Centar, Novo Sarajevo). Ranije je izabrano šest vijećnika iz Starog Grada, a jedan mandat iz reda hrvatskog naroda dodijelit će Centralna izborna komisija. Prema očekivanjima, stranke Četvorke trebale bi imati komotnu većinu u Gradskom vijeću čime izbor Bogićevića ni u kom slučaju ne bi trebao biti upitan. Zapravo, očekuje se da on bude i jedini kandidat za tu poziciju.

Iako još uvijek nema zvanične potvrde o kandidatima za dvije dogradonačelničke pozicije, danas je ovim sastankom najvjerovatnije riješena i ta dilema, te će to biti kandidati Naše stranke i NIP-a.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG