Podrška za 4 poslovne ideje u Općini Kladanj!


Melisa Softić, Sabina Hodžić, Sajda Krekić, Alen Tabić četiri su mlade osobe koje žele ostati u svojoj općini i živjeti svoje ideje! Iznimno nam je zadovoljstvo što je Impakt fondacija uspjela prepoznati i podržati njihove unikatne biznis ideje. Nakon sveobuhvatne obuke i finalne prezentacije pred stručnom komisijom ovi mladi ljudi uspjeli su osvojiti Impaktove grantove i mentorsku podršku.

Finalnoj prezentaciji projekata prisustvovala je i Lejla Elezović, pomoćnica ministra za sport i mlade u Ministarstvu za kulturu, sport i malde Tuzlanskog kantona koja je istakla zadovoljstvo realizacijom projekta te spremnošću mladih sa područja ove općine da iskoriste priliku i podršku koja im je pružena u okviru programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja kojeg finansira Ministarstvo. Gđa Elezović je istakla i da se radi o projektu koji je definisan u Strategiji za mlade Tuzlanskog kantona čiji je nosilac izrade i implementacije Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, a utvrđenog na osnovu sprovedenog istraživanja koje je pokazalo potrebu za podrškom mladima na području Kantona u pokretanju i razvoju biznisa.

Prezentaciji je prisustvovao i savjetnik načelnika općine Kladanj, Denis Čamdžić koji je svojim mladim sugrađanima pored motivirajućih rijeći ohrabrenja poželio veliki uspjeh u poslovnoj avanturi koja je pred njima. Članica Komisije za odabir poslovnih ideja bila je i Saida Džaferagić, šefica Biroa za zapošljavanje Kladanj.

U sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 5 nerazvijenih i manje razvijenih lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona (Općine Čelić, Općine Sapna, Općine Teočak, Općine Kladanj i Općine Doboj Istok) u 2021. godini realizira se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za do 20 novih poslovnih poduhvata na području navedenih općina pokrenutih od strane mladih. Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i jedan je od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG