Proučena Šehidska dova na lokalitetu Stanovi općina Kladanj

Updated: May 31


U prisustvu velikog broja građana sa područja općine Kladanj proučena je šehidska dova na lokalitetu Stanovi. Dovi su prisustvovali predstavnici Općine Kladanj, Općinskog vijeća, imami MIZ Kladanj i predstavnici udruženja koja djeluju na području općine Kladanj.


Prisutne delegacije i predstavnici udruženja položili su cvijeće i proučili fatihu na spomen obilježju na Stanovima, a nakon toga su imami proučili Ja-sin i tevhid šehidima.

Prije podne-namaza prisutnima se obratio glavni imam Asim-ef. Esmić. U svom obraćanju on je istakao da je sjećanje na šehide naš emanet jer je njihov doprinos u izgradnji domovine neprocjenjivo veliki i vrijedan svakodnevnog pomena do kraja svijeta.


U subotu 28. maja 2022. godine na poligonu područne osnovne škole Starić u okviru programa tradicionalne „Šehidske dove na Stanovima" održan je malonogometni turnir na kome je učešće uzelo 12 ekipa.


Turnir je proglasio otvorenim Jusuf Čavkunović, načelnik općine Kladanj, koji je pozdravio prisutne, zaželio im lijepo druženje i puno sportske sreće i uspjeha.

Nakon cjelodnevnog nadmetanja prvo mjesto zauzela je ekipa „Banovići“ Banovići, drugo „Imperia“ Kladanj, a treće ekipa „Šumari“ Kladanj.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG