Snijeg donio probleme na KarauliSa snijegom koji je jutros prekrio većinu gradova u Bosni i Hercegovini, stigli su i problemi na pojedinim cestama. Na planinskom prevoju Karaula stvorene su gužve zbog popriječenog kamiona, a na terenu je i policija.

Snijeg na saobraćajnici Kladanj-Olovo doveo je do otežanog odvijanja saobraćaja na ovoj dionici, a na planinskom prevoju Karaula došlo je do poprečavanja kamiona.

Zbog toga su se stvorile saobraćajne gužve, a slučaj je policiji prijavljen jutros oko 10:50 sati.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je izjavila da se na mjestu događaja nalazi policijska patrola iz Policijske stanice Kladanj, koja reguliše odvijanje saobraćaja naizmjenično, jednom trakom.

Vozačima se savjetuje povećan oprez

Iz BIHAMK-a navode da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća otežano, po zasnježenom kolovozu.”Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ugaženog snijega na kolovozu ima od dva do pet cebtimetara. Zahvaljujući intervencijama putne operative, prohodnost većine puteva je dobra i za sada nema zabrana saobraćanja za neku od kategorija vozila”, navode iz BIHAMK-a.

Saobraćaj se odvija usporeno

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Na teren je izašla i policija (Foto: Čitatelj)

Vozače se napominje da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG