Stadion Tuśanj uskoro u novom ruhu


Za nekoliko sedmica kako je već ranije bilo najavljeno započet će radovi na potpunoj rekonstrukciji terena na stadionu Tušanj u Tuzli.Prema svemu sudeći Sloboda i Tuzla City koji svoje domaće utakmice igraju upravo na Tušnju u završnici prvenstva neće biti u mogućnosti da svoje mečeve igraju na ovom stadionu.

Podsjetimo, za vrijeme prvenstva na Tušnju se svaki vikend odigrava utakmica bilo da su domaćini fudbaleri Slobode ili Tuzla Cityja.

Kako u Slobodi tako i u Tuzla Cityju već su u potrazi za alternativnim rješenjima gdje bi mogli pronaći novi ‘dom’ za odigravanje preostalih domaćih utakmica u samoj završnici m:tel Premijer Lige BiH.

Već godinama teren na Tušnju slovi za jedan od najneuslovnijih u BiH na kojima se igraju utakmice najvišeg ranga bh. fudbala.

Komplatan projekat rekonstrukcije terena prediviđeno je da košta oko 900.000 KM, a nakon okončanja radova teren bi trebao izgledati poput onog na stadionu Grbavica.

Zbog povoljnih tehničkih uslova postoji mogućnost da se uvede i grijanje ispod terena obzirom da se vrelovodna mreća nalazi odmah uz istočni dio stadiona.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG