Stanje na putevima


puZbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Zbog održavanja manifestacije „511 Dani Ajvatovice“ u Donjem Vakufu i Pruscu, danas od 17:30 do 18:30 sati obustavlja se saobraćaj. Također, do sutra (27.06.) do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Od jučer su kroz tunel Crnaja (na putu Konjic-Jablanica) u funkciji obje trake. Kako smo obavješteni, do 01.07. ostaju obustave saobraćaja u noćnim satima (23-04:30 sati), sa mogućnosti povremenog propuštanja vozila, ukoliko se formiraju duže kolone. Od 01.07. u noćnim satima vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG