Stanje na putevimaZbog održavanja manifestacije „511 Dani Ajvatovice“, danas od 16:00 do 17:00 sati obustavlja se saobraćaj u Donjem Vakufu. Također, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Kroz tunel Crnaja (na putu Konjic-Jablanica) u funkciji su obje trake. Kako smo obavješteni, do 01.07. ostaju obustave saobraćaja u noćnim satima (23-04:30 sati), sa mogućnosti povremenog propuštanja vozila, ukoliko se formiraju duže kolone. Od 01.07. u noćnim satima vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG