Stanje na putevima


Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u funkciji su obje trake. Do 01.07. ostaju obustave saobraćaja u vremenu od 23 sata do 04:30 sati, uz povremena propuštanja vozila, ako se formiraju duže kolone. Od 01.07. u vremenu od 20 sati do 05 sati saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška i Gradina.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.


m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG