Stanje na putevimaNa putu Konjic-Jablanica kroz tunel Crnaja tokom dana u funkciji su obje trake. Do 01.07. u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj se obustavlja, sa mogućnosti povremenog propuštanja vozila, ukoliko se formiraju duže kolone, dok će od 01.07. u noćnim satima vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG