Stanje na putevima


U cilju nesmetanog odvijanja Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama, “Banja Luka-Vrbas 2021”, danas od 07 do 20 sati, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno, doći će do obustave saobraćaja, osim za vozila hitnih službi i autobusa. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja radova na sanaciji mosta, lijeva strana autoceste, dionice Podlugovi - Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 05 do 20 sati u funkciji su obje trake, dok se u terminu od 20 sati do 05 sati saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje,Tuzla-Kalesija,Drvar-Resanovci,Livno-Šuica,Tarčin-Konjic, Konjic-Jablanica, Buna-Tasovčići, Drivuša, Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Do 03.07. do 19 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG