Stanje na putevima


Umjerena frekvencija vozila i dobri uslovi za vožnju karakterišu jutros saobraćajnu situaciju na putevima u Bosni i Hercegovini. Temperature zraka su nešto niže u odnosu na prethodne dane, što svakako pogoduje vozačima koji planiraju danas krenuti na duža putovanja. Budite maksimalno oprezni i držite odstojanje između vozila. Prije polaska na put provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na regionalnom putu Olovo-Zavidovići, zbog čega na lokalitetu Solun-Crni potok u vremenu od 08:15 do 15:05 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja (uz propuštanje od 10 minuta), a na lokalitetu Vozuća (Vozuća-Ribnica) polusatne obustave su na snazi u vremenu od 08:00 do 15:30 sati (uz propuštanje od 15 minuta).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG