Stanje na putevimaNa dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena zbog jutarnje magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Upozoravamo i na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Kroz tunel Crnaja (na putu Konjic-Jablanica), saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Ozimica-Topčić Polje (Donja Golubinja), Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Za sutra (30.09.) je najavljen početak radova u tunelu Skela na dionici Jajce-Donji Vakuf. Tokom dana kroz tunel će se saobraćati naizmjenično, jednom trakom, dok će u noćnim satima saobraćaj biti preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG