Stanje na putevima
Kolovoz je ovoga jutra mjestimično mokar ili vlažan, a frekvencija vozila pojačanog intenziteta u gradskim centrima. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena zbog jutarnje magle. Upozoravamo i na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

U toku je asfaltiranje kružnog toka na dionici magistralnog puta Doboj-Rudanka, zbog čega se saobraća usporeno i formiraju se duže kolone vozila.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova, u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG