Stanje na putevima

U većem dijelu Bosne I Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na učestale odrone. Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na zaleđen kolovoz. Na dionicama uz rijeku Savu vidljivost je smanjena zbog magle na 50-100 metara. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, naročito u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG