Stanje na putevima


Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica.

Kolovoz većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je mokar i mjestimično klizav. Snijeg pada u višim planinskim predjelima, a ugažaneog snijega na kolovozu za sada ima na putnom pravcu Glamoč-Mlinište. Jak vjetar stvara snježne nanose na putnom pravcu Kupres-Livno. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Ključ-Sanski Most i Gračanica-Šićki Brod-Kalesija. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG