Stanje na putevima


Na svim vlažnim lokalitetima zbog niske jutarnje temperature može se očekivati poledica, a posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i mostove i prilaze tunelima. U zapadnim i jugozapadnim krajevima tokom noći bilo je slabijih sniježnih padavina, ali se snijeg nije zadržao na kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic, od 09 do 15 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Zbog radova na redovnom održavanju tunelske opreme u tunelu Karaula na dionici Olovo-Kladanj, večeras od 20 do 02 sati, doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na zaobilaznicu starom magistralnom cestom u blizini tunela.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG