Stanje na putevima


Ugaženog snijega i poledice ima na putevima u višim predjelima, a dodatne poteškoće u zapadnim krajevima stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Izdvajamo puteve: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ripač-Bosanski Petrovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno i Tomislavgrad-Kupres. Na ovim dionicama za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su putevi na jugu gdje je kolovoz suh. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Povodom praznika 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog održavanja maratona povodom Dana nezavisnosti, tokom dana moguće su povremene obustave saobraćaja na relaciji Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG