Stanje na putevima


Prema informacijama iz BIHAMK-a, u jutarnjim satima na dionicama preko planinskih pevoja upozoravamo na mjestimično klizav kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke: Savu, Drinu i Spreču. Meteorolozi su za danas i sutra najavili kišu, snijeg i jak vjetar, pa vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I danas će se na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići (dionica Tromeđa-kružna raskrsnica Atlas) izvoditi radovi na asfaltiranju, zbog čega će se, u vremenu od 07:30 do 18 sati, saobraćaj iz pravca Čapljine preusmjeravati desno prije mosta u Miletini za Međugorje, a iz pravca Čitluka u pravcu Čapljine na alternativni pravac Čitluk-,,Mostarska vrata”- Čapljina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG