Stanje na putevima


Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova u tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, od večeras ponovo kreću noćne obustave saobraćaja u vremenu od 23:30 do 04:30 sati.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG