Stanje na putevima: Na većini puteva u BiH saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozuPrema prikupljenim informacijama, na većini putnih pravaca u BiH saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara.

Mjestimična poledica na kolovozu moguća je na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.


Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI: M-5 Blažuj-Kiseljak (Han Ploča-Kobiljača), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene kraće obustave. Kaonik-Gromiljak, zbog izvođenja radova na mostu preko rijeke Ivančice u Busovači, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Rogatica-Ustiprača, u toku su radovi na sanaciji tunela Brčigovo, zbog čega se saobraća usporeno. M-6.1 Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk), zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka saobraća se jednom trakom, naizmjenično. M-14.2 Drvar-Bosansko Grahovo (Resanovci), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično. M-15 Šuica-Tomislavgrad (u naselju Šuica), zbog radova od 07 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. M-16 Klašnice-Laktaši , zbog radova na izgradnji kružnog toka u Laktašima saobraćaj je obustavljen. Putnička vozila preusmjeravaju se na obilaznice u neposrednoj blizini, dok se teretna vozila (osim vozila dostave ) preusmjeravaju na autoput. Livno-Šuica (Stežanj- Trivunova krivina), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene kraće obustave. M-16.2 Gračac (Prozor), zbog radova na izgradnji pješačke staze saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Prozor-Jablanica Zbog radova u tunelu Jasen putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. M-17 Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno. Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova. Petlja Blatuša kod Zenice, zbog radova na sanaciji mosta na petlji Blatuša za saobraćaj se zatvara pravac Zenica-Doboj i ulaz iz pravca Sarajeva u Zenicu. M-18 Stupari-Živinice (Đurđevik) u toku su sanacioni radovi, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori). Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI R-425a Tromeđa-Zvirovići, zbog radova na asfaltiranju od 08 do 17 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (kroz Baraće i preko kružnog toka Atlas). R-426 Hutovo-Ravno (Velja Međa-Trnčina), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene obustave. R-448 Goražde, zbog radova na mostu preko rijeke Drine obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička vozila, kao i teretna vozila do 7,5 tona, preusmjerit će se na most Alije Izetbegovića, dok će vozila teža od 7.5 tona usmjeravati ulicama Alije Hodžića i Maršala Tita, a u suprotnom smjeru ulicama Mehe Drljevića-Kulina bana i Alije Hodžića. R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo. R-466 Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (Mehorići), zbog oštećenja mosta preko rijeke Trstionice obustavljen je saobraćaj. Vozila se preusmjeravaju na dionicu Kakanj-Tršće-Ponijeri. R-469 Živinice-Banovići (Oskova), zbog radova u vremenu od 07 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG