Uskoro počinje gradnja stambenih jedinica za raseljena lica u Kladnju
Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica danas su boravili u Kladnju gdje su održali sastanak sa Općinskim načelnikom, Jusufom Čavkunovićem, na kojem je razgovarano o projektu Regionalnog stambenog programa.


U okviru ovog Programa na području općine Kladanj bit će izgrađeno 19 stambenih jedinica u dvije odvojene višestambene zgrade u mjesnim zajednicama Starić i Stupari, što predstavlja investiciju od cca 1.500 000 KM.


Nakon sastanka u zgradi Općine na lokaciji u Stariću izvođač radova je uveden u posao i kako je danas istaknuto već u narednoj sedmici, radovi na terenu će početi.


Kada je u pitanju objekat koji će se graditi u Stuparima, radovi bi kako je danas rečeno mogli početi polovinom narednog mjeseca.


Uslov za ulazak u ovaj Državni projekat bilo je ispunjavanje uslova koje su propisali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a koji su se između ostalog sastojali u obezbjeđenju adekvatne lokacije (građevinskog zemljišta), komunalne infrastrukture, neophodnih dozvola i saglasnosti, te rješavanju imovinsko pravnih odnosa.


Kao plod uspješne saradnje sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica na realizaciji projekta CEB II, Općina Kladanj će nastojati da zajedno sa ovim ministarstvom, pored rješavanja stambenog pitanja, rješi i druga bitna pitanja za korisnike ovih stambenih jedinica, unaprijeđenje propratne infrastrukture i pristupnih puteva čime bi se zaokružile aktivnosti na unaprijeđenju životnog standarda obuhvaćenih korisnika i stvorili značajno bolji uslovi za dostojanstven život.


preuzeto sa WEB STRANICA OPĆINE KLADANJ

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG