Vremenska prognoza


Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, rjeđe u centralnim i istočnim područjima. Padavine nisu obilne. Postepeno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C.

U nedjelju, 14.02.2021., u Bosni veći dio dana pretežno oblačno. Povremeno može padati slab snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6°C, na krajnjem jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C.

U ponedjeljak, 15.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na istoku Bosne u jutarnjim satima. Novo naoblačenje u noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU 13.FEBRUAR 2021

Biometeorološke prilike biće lošije u prvom dijelu dana. Hladno i tmurno jutro širom zemlje, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Dodatne probleme će stvarati i povremene, slabije sniježne padavine u Hercegovini i Krajini. Poslijepodnevni sati trebali bi biti ugodniji, uz moguće sunčane periode, poželjno je provesti ih na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima. Neophodno je provoditi mjere zaštite od niskih temperatura

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG