Vremenska prognoza
Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni pada slaba kiša, a na planinama slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan-sedlo 2; Livno, Zenica 5; Bugojno, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg 6; Gradačac, Grude, Sanski Most, Tuzla 7; Bihać 8; Mostar 9; Neum 11.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana kiša u Hercegovini, Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Na planinama snijeg. U večernjim satima padavine u cijeloj zemlji. U Hercegovini kiša, a u Bosni kiša koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni. Krajem dana i u večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 13 °C.

U ponedjeljak 25.01.2021., pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima u većem dijelu Bosne slab snijeg. Poslije podne i tokom noći kiša na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje snijeg. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.

U utorak 26.01.2021., jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne slab snijeg, a na jugu Hercegovine ponegdje slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

U srijedu 27.01.2021., u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje uglavnom sunčano. Jutarnja temperatura od -7 do -1,na jugu od -2 do 2, a dnevna od -2 do 3, na jugu od 3 do 7 °C.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG