Vremenska prognoza


Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas se u našoj zemlji prije podne očekuje postepeno naoblačenje u Bosni sa sjevera. U drugoj polovini dana lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine zadržalo bi se dosta sunčano vrijeme. Više oblačnosti od sredine dana na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C.

U nedjelju, 28.02.2021., u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Na sjeveru Hercegovine više oblačnosti prije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

U ponedjeljak, 01.03.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU 27.FEBRUAR 2021 Opšta slika će biti malo lošija u odnosu na proteklih par dana, pretežno zbog izraženije naoblake u Bosni. Sa više svježine i uz povećan sadržaj vlage u zraku, osjet hladnoće također će se pojačati u jutarnjim satima, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima. Danju ugodnije, uz postepeno, lagano zatopljenje i temperature, ne tako visoke kao u proteklom periodu. Na jugu sunčanije i uz povoljnije biometeorološke prilike.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG