Vremenska prognoza


Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U ranim jutarnjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje slab snijeg ili susnježica, a na sjeveru Hercegovine i u Posavina slaba kiša. Najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na jugu od 9 do 14 °C.

U nedjelju 07.03.2021., sunčano. Postepeno naoblačenje u večernjim satima. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 6 do 10, na jugu do 14 °C.

U ponedjeljak 08.03.2021., u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i ponegdje na jugozapadu Bosne sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu od 4 do 7, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 14 °C.

U utorak 09.03.2021., oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili snijegom. U Hercegovini i sjevernim područjima Bosne sa kišom. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU 06.MART 2021

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. U Bosni, nakon tmurnog i hladnog jutra, uz postepenu stabilizaciju i blago zatopljenje sa odmicanjem dana, opšta slika će se djelimično popraviti. Hronični bolesnici i meteoropate trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju odijevanju i reducirati aktivnosti, obzirom da će posvuda biti osjetno niže temperature zraka. U Hercegovini malo toplije i ugodnije, pri tome uz povremeno jaču buru koja će praviti probleme osjetljivim osobama.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG