Vremenska prognoza


Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas se prijepodne očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. U ostatku dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C.

U nedjelju 14.03.2021., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša. U drugom dijelu poslijepodneva u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a u centralnim i istočnim područjima Bosne tokom noći. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C. Pad temperature prema kraju dana i u večernjim satima.

U ponedjeljak 15.03.2021., pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje poslije podne. U jutarnjim satima snijeg se očekuje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, a u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne slaba kiša. Jutarnja temperatura od -3 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 °C.

U utorak 16.03.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima u nižim dijelovima Bosne se očekuje kiša, a u višim susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 4, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 13 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 13.MART 2021

Uz tmurno vrijeme praćeno padavinama, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod meteoropata su, prije podne, moguće nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Osjet hladnoće će također biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, posebno tokom jutra. Postepena stabilizacija pozitivno će djelovati na opštu sliku, pa bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti u drugom dijelu dana.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG