Vremenska prognoza


Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se prije podne očekuje sunčano vrijeme. Od sredine dana postepeno naoblačenje. U Bosni se očekuje slaba kiša tokom noći na nedjelju. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19°C.

U nedjelju, 28.03.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni sa slabom kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C na jugu zemlje do 18°C.

U ponedjeljak, 29.03.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 27.MART 2021

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast dnevnih temperaturnih vrijednosti ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i provesti dan na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina. U večernjim satima, pod uticajem prolaznog pogoršanja, opšta slika će se djelimično pokvariti.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG