Vremenska prognoza
Prema prognozama Federalnog hidirometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu, s tim što u nizinama može padati i kiša. Padavine će se postepeno širiti sa sjevera prema jugu zemlje. Temperatura zraka u Bosni većinom između 0 i 6°C.

U srijedu, 7.04.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne širom zemlje se očekuje snijeg, na krajnjem jugu kiša. U drugoj polovini dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C.

U četvrtak, 8.04.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 06.APRIL 2021

Pogoršanje vremena, praćeno padavinama, uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Pojačan osjet hladnoće, usljed snijega, nižih temperature i većeg sadržaja vlage u zraku, mogao bi loše djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti. U Hercegovini toplije, sa kišom, uz jugo koji će stvarati probleme meteoropatama.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG