Vremenska prognoza
Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Poslije podne na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu od 11 do 15 °C.

U petak 16.04.2021., pretežno sunčano. U Bosni naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 17 °C.

U subotu 17.04.2021., oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima očekuje se kiša. U Bosni u višim područjima i na planinama sa snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

U nedjelju 18.04.2021., oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni u višim područjima i na planinama sa snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 15 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ĆETVRTAK 15.APRIL 2021

Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na proteklih par dana. Nakon vedrijeg i hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, postepeno će otopliti. Opšta slika će, uz više temperature zraka i duže sunčane intervale, biti ljepša na jugu zemlje. U Bosni također stabilnije, pri tome uz naoblaku i slabije padavine u poslijepodnevnim satima, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.

m,č..JPG
m,č..JPG
m,č..JPG